Ensemble

Historie

Programma

Dirigent

Musici

Gezocht

Fotos

Muziek

Zakelijk


Txemi (Joxe Migel) Etxebarria

Na een opleiding tot milieukundige is de uit Spanje afkomstige Txemi Etxebarria zich volledig op muziek gaan richten. Hij rondde in 2003 zowel een bachelor schoolmuziek als hoorn af in Bilbao. Vanaf 2005 vervolgde hij zijn studie hoorn aan het Conservatorium Maastricht bij Will Sanders en Willy Bessems, alwaar hij zowel zijn bachelor als master haalde. Hij volgde masterclasses bij onder andere Eric Terwilliger, Eric Penzel en Stefan Dohr. Ook speelde hij diverse keren bij het Limburgs Symfonie Orkest.

In 2007 startte Txemi Etxebarria met zijn directieopleiding bij Enrico Delamboye en Jan Stulen, eveneens aan het Conservatorium Maastricht. In 2011 behaalde hij zijn bachelor met een directie bij het Staatsorchester Rheinische-Philharmonie Koblenz. Momenteel volgt hij de master orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Ivo Venkov. Hij volgde masterclasses directie bij Edo de Waart, Jan Stulen en Roberto Montenegro.

Naast werkzaamheden als docent hoorn dirigeert Txemi Etxebarria onder andere de jeudharmonie van Harmonie St. Petrus en Paulus en het Avanti Salonorkest in Maastricht. Daarnaast is hij dirigent van het fluitensemble Flute-Xperience en muzikaal leider van muziektheatergroep De Bunch. Vanaf het najaar 2012 dirigeert hij tevens Harmonie Kunst door Oefening uit Maastricht.

In oktober 2011 is Txemi Etxebarria Manon Meijs opgevolgd als dirigent van Blazersensemble RAAK.

  
Blazersensemble RAAK 2007